Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού!



Η 11η Δεκεμβρίου είναι η  Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Μόνο σήμερα όμως ,πρέπει να αναφερόμαστε στα παιδιά …
Που πεινάνε;
Που τα αναγκάζουν να εργάζονται;
Που στερούνται βασικές ανάγκες;
Που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
Που ζουν κυνηγημένα ως πρόσφυγες λόγω πολέμου;
 
Στη Δέλτα τάξη σήμερα με απόφαση του Δου Σου (που έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του) δεν κάναμε Ιστορία κι αφιερώσαμε ένα δίωρο για να μιλήσουμε για τις συνθήκες ,που βιώνουν παιδιά σε άλλες χώρες αλλά και στη δική μας.
Ο Φάμπιο μας ανέφερε το παράδειγμα οικογένειας με μικρά παιδάκια, που είδε στο Βόλο και είναι άστεγοι…Άλλοι μαθητές μίλησαν για παιδιά ,που είδαν σε ταινίες , σε ντοκυμαντέρ ή που τους μίλησαν οι γονείς τους.  




Ύστερα οι  εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες έφτιαξαν αφίσες , με κολλάζ εικόνων, που εκτυπώσαμε από το διαδίκτυο , πρόσθεσαν δικές τους ζωγραφιές κι έγραψαν αποσπάσματα από τα δικαιώματα του Παιδιού. Όλα αυτά μέσα σε ένα χαμό και με  συνοδεία μουσικής από το youtube.Τα παιδιά σιγοτραγούδησαν το «αν όλα τα παιδιά της Γης» και η Πάολα ήξερε και τους στίχους από το we are the world! Μα , τι τάξη έχω τελοσπάντων! (Μήπως την καλύτερη, κύριοι συνάδελφοι;) 

 Ύστερα , επειδή οι αφίσες που έφτιαξαν  οι ταλεντάρες μας είναι εκπληκτικές , κάλεσα τη κυρία Διευθύντρια ως «κριτική επιτροπή»,  να επιλέξει την καλύτερη. Βρήκε ,πως όλες είναι ωραίες αλλά "δύο έχουν το κατιτίς τους".  Ίσως να καλέσω και την κυρία Ειρήνη των Αγγλικών ως «μακεδονική επιτροπή» να πει κι αυτή τη γνώμη της. Εγώ πάντως ως «θεσσαλική επιτροπή» θεωρώ πώς και οι τέσσερις είναι μοναδικές!



Τέλος ασχοληθήκαμε μία ώρα με το πρόγραμμα που έχουμε αναλάβει :Τη «Διαφορετικότητα μέσα από τις τέχνες». Στο πρώτο κεφάλαιο που αφορά στον κινηματογράφο , κάναμε κριτική ανάλυση της ταινίας «το αγόρι με τις ριγέ πιζάμες» και μιλήσαμε για τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών.

Αυτά που είπαν και έκαναν τα παιδιά σήμερα , ήταν το πιο σπουδαίο μάθημα! Γιατί , αλίμονο στους ανθρώπους που έμαθαν τέλεια γραμματική και μαθηματικά αλλά …δεν έμαθαν ποτέ να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και  να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα των άλλων.




                Γουέλ νταν , παίδες! 

αφίσα νάμπερ ουάν!

αφίσα νάμπερ του!

αφίσα νάμπερ θρη!

εντ ..αφίσα νάμπερ φορ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: