Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

vote for democracy!

η εφορευτική επιτροπή


Η τάξη μας άσκησε σήμερα το εκλογικό της δικαίωμα. Όπως μαθαίνουμε στην Ιστορία. Όπως ψηφίζουν οι μεγάλοι στις εκλογές και μάλιστα χωρίς κάποιες από τις ανοησίες τους...Δηλαδή χωρίς εντάσεις, μεγάλα λόγια και αποχή από την ψηφοφορία.

Στο εξωτερικό από το νηπιαγωγείο διδάσκονται οι εκλογές και  μάλιστα στην Αμερική οι γονείς βοηθούν στη διαδικασία αυτή μέσα στο σχολείο , για να μάθουν τα παιδιά  από μικρά , πώς να παίρνουν αποφάσεις , πώς να επιλέγουν τους εκπροσώπους τους και πόσο σημαντικό είναι συμμετέχουμε.

"θα παίζουμε περισσότερο!"

 Είχαμε κανονική προεκλογική  εκστρατεία τις τελευταίες μέρες.  Σήμερα στήθηκε η κάλπη , ετοιμάστηκε το ψηφοδέλτιο , και ορίστηκε  εφορευτική επιτροπή . Οι προεκλογικές ομιλίες είχαν απ’ όλα : Οι υποψήφιοι  μίλησαν για «περισσότερες εκδρομές» , για «περισσότερα εικαστικά στην τάξη» κι άλλοι για «διώξιμο της βίας από το σχολείο». Όλοι συμφώνησαν ,πως πρέπει "να ομορφύνουμε την τάξη και το σχολείο".  
 
 Η εφορευτική επιτροπή με σοβαρότητα καταμέτρησε τις ψήφους. Εκλέχτηκαν τέσσερις κύριοι και μια κυρία, η οποία θα είναι η Αντιπρόεδρος !Η τάξη μας έχει  πολύ λίγα κορίτσια …οπότε τα αγόρια υπερτερούν. Δύο εκλεγμένοι είναι παιδιά μεταναστών. Αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας!



Miss vice President !

 
το "σταύρωμα"


Ένα μήνυμα εναντίον της ξενοφοβίας και του ρατσισμού!  Οι μεγάλοι μπορούν να διδαχτούν από τα παιδιά , πως στην κοινωνία όλοι είναι ισότιμοι! Όλοι έχουν δικαιώματα , ελευθερίες κι αποδοχή κι όλοι μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν ,εφόσον ζουν κι εργάζονται εδώ.
"θα πηγαίνουμε εκδρομές!"
"Θα διώξω τη βία!"

Μπράβο στα παιδιά και συγχαρητήρια στους εκλεγμένους εκπροσώπους τους!

the President of the class!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας παιδιά!!
Όσο για τους εκλεγμένους τώρα αρχίζουν οι ευθύνες, αλλά ότι χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας!!!
Με πολλή αγάπη,η κυρία Γιώτα!!

s-e-teacher είπε...

Κυρία Γιώτα,
Οι αιρετοί εκπροσώποι της Δέλτα, σας ευχαριστούν κι ανταποδίδουν την αγάπη.
Το ΔΣ !